De ALPHACCA
Scheepvaart van Gerrit
Deze keer ben ik niet alleen vertrokken maar had een maatje uit mijn woonplaats mee genomen , een zekere Herman, hij zat bij de stokers en ik weer bij de matrozen. Dit keer was de reis naar het Suez kanaal Sri Lanka Cochin, Madras Chittagong Calcutta India Pakistan Rangoon en Birma en zo ook weer terug over Calcutta aan de rivier de Ganges. Het was met de officieren en onder officieren. Zij hadden voor het kerstfeest de plaatselijke schoonheden aan boord uit genodigd om gezamenlijk het feest te vieren. Voor de gewonen bemanning was er niets geregeld , die moesten zelf maar vertier zoeken dat werd ook gedaan. Ik heb daar niet aan mee gedaan ik had kiespijn.

De kies werd aan boord behandeld met Jenever en citroenen maar het mocht niet baten. Ik moest naar een tandarts die aan de andere kant van Calcutta zat. De stuurman had alles opgeschreven voor de taxi chauffeur en voor de tandarts. Nu de rit door stad.

Dat was ook een avontuur op zich ,wie het eerst bij kruising was had voorrang.

Bij de tandarts, dat was schrikken, ik moest plaats nemen in soort kappersstoel met daarachter een trapboormachine die uit de middeleeuwen stamde. Toen ik weer in Nederland was moest de kies er toch uit.

Wordt vervolgd met de WoensdrechtTOEN EN NU  Tropial  Cyclone-tsunam i

In Bangladesh veroorzaakte een cycloon in de Golf van de Bengalen in 1961 een overstroming die aan veel mensen het leven kostte

India 1961,2005 Chittagong gaat het opnieuw proberen met de SS. ALPHACCA CHITTAGONG

 

 

Cyclone with d ate

 

M aximum
wind speed
Vm
ax (kph)

 

M aximum
height of storm
surge h/m

 

Coast

 

De ath

 

SCS (H)
October 31, 1960

 

208

 

6.1

 

Chittagong

 

5,149

 

 

Alphacca: 6000 pk 15,6 mijl/u. In februari 1945 leverde de California Shipbuilding Corporation te Los Angeles de "Chamute Victory" af aan de U.S. War Shipping Administration aldaar. De machines waren afkomstig van General Electric. Van Nievelt Goudriaan & Co. kocht haar op 13 maart 1947 en herdoopte haar in "Alphacca". Ze had bijna 17 jaar onder Nederlandse vlag gevaren toen ze werd verkocht aan de China Merchants St.Nav.Co. te Keelong welke rederij haar herdoopte in "Hai-Fu". Deze verkocht haar na 9 jaren dienst in 1973 aan Yang Ming Marine Tranport Corporation in Kai-Ming. In 1977 werd het schip herdoopt tot "Ming Cathay". vervolgens zonden ze haar naar Nan Feng Enterprise Co.Ltd. te Kaohsiung in taiwan waar op 18 maart 1978 aan de sloop werd begonnen.

 

 

 


Pier de Haan


Tattoo Peter Sinds 1955 > Artiesten > Pier de Haan Tattoo Peter heeft een tatoo Cover-up die gezet was door een tatoeŽer uit India Chittagong 1961 Pier de Haan, 13 juli 1925 Ė 17 maart 1984.

Deze pagina is een eerbetoon en online archief ter ere van Pier de Haan, de oprichter van Tattoo Peter.

Tattoo Peter werd geboren in Sneek op 13 juli 1925 onder de naam Pier de Haan. Peter groeide op in het vissersdorp IJmuiden.

Peter verloor gedurende de tweede wereld oorlog zijn been door een ongeluk. Na de oorlog was Peter vaak te vinden in de Nederlandse havens waar hij op een gegeven moment in contact kwam met Albert Cornelissen die in die tijd tatoeŽerde in Rotterdam, hij werd erg geÔnteresseerd door het tatoeŽren en leerde ook het een en ander van Albert Cornelissen. 

In het begin van de jaren 50 begon Peter met een accu en een machine en wat inkt te tatoeŽren in verschillende cafés  an Nederlandse havens waar hij al snel een aardige klantenkring begon op te bouwen. Hij ging ook naar verluid wel eens naar Denemarken en andere Europese landen om daar het een en ander te leren over het vak.

 
 

Na het vak van tatoeŽerder geleerd te hebben, opende hij in 1955 in de St. Olofsteeg de eerste tattooshop van Amsterdam. In 1977 verhuisde de shop naar de Nieuwebrugsteeg 28. Op 17 maart 1984 stierf hij aan de gevolgen  van een hersentumor.

  http://tattoopeter.nl/artiesten/pier-de-haan/


 
 
 
Na Frans overlijden is er niets meer over dat aan oude Tattoo tijd 1979 herinnerd alleen de Tattoo die bij oude klanten zijn gezet.
 
 
 

 Welkom op de website van Gerrit