De laatste reis van Gerrit en de Woensdrecht

Woensdrecht
Willem en Gerrit
In Antwerpen werden we gevraagd of we mee wilde om de Woensdrecht voor zijn laatste reis weg te brengen naar de sloop, dat was Taiwan Formosa.

De helft ging niet mee om dat we met het vliegtuig terug zouden komen en daar om ging de helft van boord, er kwamen andere in de plaats liefhebbers genoeg. Hij moest wel naar de sloop, want de

Tanks waren doorgeroest en er kon geen olie meer in, want het liep er net zo hard weer uit. Foto Schroefastunnel

Ook de schroefas tunnel was een probleem, met het roestbikken was er door heen geslagen en dat is later afgedicht met cement. De reis ging van Antwerpen naar Carapito in Venezuela Panama kanaal naar Japan Yokohama en Formosa Taiwan en met een K.L.M. charter terug. Dit was mijn eerste vliegreis.

Die reis duurde twee dagen met tussen landing in Bangkok en vliegveld Beiroet ik kan me dat nog heel goed herinneren en de K.L.M. ook.


Tekening vliegtuig KLM

Kan je het je voor stellen een vliegtuig vol Nederlandse zeelieden, en ook een Noorse bemanning die gratis mochten drinken tot in Brussel en het was een zooitje .Maar in Brussel was het afgelopen, want toen kregen we niks meer want op schiphol moesten we nuchter zijn.

Aan al deze avonturen heb ik goede herinneringen ze zijn onvergetelijk.

Gerrit

Venezuela
Tekening Woensdrecht  Windkracht 10
Formosa 1962
Venezuela Caripito 1962
Woensdrecht Antwerpen
Woensdrecht Rivier Orinoco Rivier

Venezuela Orinoco Delta


De Orinoco is een rivier in Venezuela, die ontspringt in de Sierra Parima (Hoogland van Guyana) vlak bij de grens met BraziliŽ
De monding is een enorme rivierdelta (41.000 km?) met moerassen en wouden.

Scheepvaart van Gerrit
Afbeelding Vlag Woensdrecht
Foto Woensdrecht
Welkom op de website van Gerrit